Rendelésed 18.000 Forint felett ingyen szállítjuk ki!

Nyakörv kisokos

NYAKÖRV ÉS PÓRÁZ KISOKOS

Az alábbiakban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani arra az esetre, ha nem tudnád eldönteni, pontosan melyik típusú nyakörvet, vagy pórázt válaszd. A bejegyzés elején a nyakörvekről, a végén a pórázakról találsz bővebb információt. 

MŰANYAG CSATOS NYAKÖRV
Ez a fajta nyakörv típus a legjobban elterjedt, a legtöbb Collarful gazdi a rendelés során ezt a típust választja. Ahogy a nevéből is kikövetkeztethető, a műanyag csak segítségével tudod feladni és levenni a kutyusodról. A műanyag csatot nem mi gyártjuk, azonban igyekeztünk a legkörültekintőbben kiválasztani a megfelelő partnert hozzá, ettől függetlenül történhetnek vele balesetek, például ha kutyusod megrágja a csatot. Ebben az esetben keress minket nyugodtan, szívesen kicseréljük! :) A képen egy 2,5 cm széles csatos nyakörv látható. 

BEBÚJÓS NYAKÖRV
Ez a típus annyiban különbözik a csatostól, hogy a műanyag csat helyett egy fém alkatrész tartja össze a nyakörvet. Mielőtt feladod a kutyusra, picit meglazítod, átbújtatod a nyakán, majd a csúszka segítségével méretre igazítod, hogy ne legyen túl laza rajta. Ha ezt a típust választod, gondolj arra is, hogy a kutyus feje általában szélesebb, mint a nyaka, így a méret kiválasztásakor érdemes némi mozgásteret hagyni, hogy biztosan fel tudd rá adni. A képen egy 3 cm széles bebújós nyakörv látható. 

FÉLFOJTÓ NYAKÖRV
Ezt a nyakörvet nagyobb testű kutyusoknak szoktuk ajánlani, illetve abban az esetben, ha kutyusod nagyon húz (bár ilyenkor sok esetben egy kutyasuli is segíthet!). Séta közben, ha kutyusod húzni kezd, a nyakörv "fojtó" része megfeszül, egy kis kellemetlen érzést okozva neki. Ami nagy előnye ennek a típusnak, hogy ijedős kutyusok nem tudják kihúzni a fejüket belőle, ugyanis a fojtó rész ebben az esetben is megfeszül, így kedvenced nem tud kibújni a nyakörvből. A képen egy 2,5 cm széles félfojtó nyakörv látható. 

VÉGIG MINTÁS 120 VAGY 150 CENTIS PÓRÁZ
Ennél a fajta póráznál a választott minta értelemszerűen végigfut a kívánt hosszúságban, ami egyébként minden esetleg a fogóval együtt értendő. A póráz hosszúságának kiválasztásakor kérlek azt vedd figyelembe, hogy a kutyus méretét, és a saját magasságodat tekintve kényelmesek legyenek a séták. Túl rövid póráz esetén a póráz feszülhet, így gátolva kutyusodat, túl hosszú szár esetén pedig a felesleg lógni fog, vagy folyamatosan tekergetheted a kezedre. :)

VÉGIG MINTÁS 180 vagy 200 CENTIS KIKÉPZŐPÓRÁZ
Kiképzőpórázaink titka az, hogy mindkét végén található egy-egy karabiner, valamint a póráz szárán összesen három plusz karika, melyeknek segítségével többféle méret szerint lesz állítható a póráz, így mindig az adott szituációnak megfelelően tudod használni. Kérlek vedd figyelembe, hogy minden termékünk kézzel készül, így 1-2 centiméteres eltérések előfordulhatnak az alábbi méretekben.

A 180 cm-es pórázok a következő méretekre állíthatóak: 

  • 150 cm
  • 120 cm
  • 95 cm

A 200 cm-es pórázok a következő méretekre állíthatóak: 

  • 170 cm
  • 130 cm
  • 105 cm

120 centi hosszú láncos póráz
Láncos pórázunkat az igazán vagány kutyusoknak javasoljuk. A fogó része a képen látható módon a választott mintából készül el, azonban a póráz szára egy erős lánc, ami igazán menő megjelenést kölcsönöz. Kérlek vedd figyelembe, hogy a láncnak alapvetően van egy kis súlya, így kistestű kutyusok számára nem ajánljuk.